Bastides interiors: Església Sant Joan Baptista i Gimnàs Colon

Portada Iglesia Baptista Sant Joan Baptista i Gimnas Colon

Les bastides interiors són el tipus de bastida menys conegut.  Al post d’avui volem mostrar-vos dos exemples d’aquest tipus de bastida, muntades a l’interior d’edificis singulars.

La primera es troba a l’interior de l’Església de Sant Joan Baptista, de Sant Joan Despí. En aquest cas es necessitava restaurar el sostre de les naus i els lucernaris més alts. La bastida serveix per crear un “terra artificial” a 8 metres d’alçada, que permeti als operaris arribar a tots els racons on s’ha de treballar.

La segona bastida la vam muntar per poder ignifugar les bigues del sostre de la Piscina interior del gimnàs Colon, el gimnàs públic més antic de Barcelona. La dificultat del muntatge resideix sobretot en els ancoratges de la paret, ja que no es va poder posar cap pota de la bastida l’interior de la piscina. Aquests ancoratges suporten una superfícies metàl·lica de gran envergadura que permet i facilita extremadament tot tipus de treball al sostre.

Interior Iglesia Sant Joan Baptista i Gimnas Colon

L’estructura tubular de les bastides i el conjunt de peces disponibles, ens permet salva qualsevol dificultat, ja sigui un espai gran ple d’aigua com la creació de un còmode espai de treballa a una alçada de 8 metres del terra.

Deja una respuesta